Lumosa

Sportveldverlichting

De grote voordelen van led

De verlichting van de sportvelden is voor de meeste verenigingen veruit de grootste energieverbruiker en kostenpost. Conventionele veldverlichting verbruikt bijzonder veel energie in vergelijking met de moderne ledverlichting, dit kan wel tot 65% energie schelen! Daarnaast kan led sportverlichting nog veel meer voordelen bieden. Waar traditionele verlichting geel en ongelijkmatig licht geeft, is ledverlichting juist mooi helder wit en op het gehele veld op gelijkmatige intensiteit. Dat lijkt op natuurlijk daglicht waardoor kleuren en bewegingen makkelijker kunnen worden waargenomen, iets wat het spelplezier aanzienlijk ten goede komt.

Volle lichtsterkte met één druk op de knop

Zodra de schakelaar omgaat, gaat het licht direct aan, ledverlichting heeft namelijk helemaal geen opwarmtijd. De verlichting kan dus uit tussen de wedstrijden of trainingen door. Daarnaast is de sterkte van de lampen heel gemakkelijk te dimmen of versterken. Hierdoor is het mogelijk om de lampen aan te passen naar wedstrijd- en trainingsniveau. Ook kan er tijdens een training bepaalde delen van het veld worden uitgezet, wat bijvoorbeeld veel energie kan besparen bij keeperstrainingen. Ook zijn de lampen aanzienlijk beter te richten, waardoor de hinder van het licht voor omwonenden aanzienlijk lager is dan bij traditionele verlichting.

Intuïtief bestuurbaar

Met LumosaTouch is de ledverlichting eenvoudig te bedienen via een PC, tablet of smartphone. Dit kan vanaf elke locatie via het internet. Door middel van enkele handelingen is vervolgens de verlichting per specifiek veld eenvoudig te regelen. Met LumosaTouch kunt u aan meerdere personen (bijvoorbeeld trainers) diverse autorisatieniveaus geven. Zo kan een specifiek autorisatieniveau gegeven worden voor het schakelen op wedstrijdverlichtingsniveau, of bediening op bepaalde tijden. Voor tennisclubs is het systeem ook te koppelen aan het KNLTB afhangsysteem, zodat de verlichting waar nodig – automatisch - aan en uit gaat.

Ledverlichting kan flinke voordelen bieden voor uw sportvereniging. In het kort:

  • Sterk verlaagd energieverbruik (70% minder)
  • Wit, helder en gelijkmatige verlichting
  • Regelbare lichtniveaus
  • Lampen zijn direct op volle lichtsterkte
  • Minieme lichthinder voor omwonenden
  • Simpel te bedienen via PC of smartphone

Campo Sportivo

Verlicht uw sportveld met de Campo Sportivo

De Campo Sportivo combineert de nieuwste led technologie samen met een optimaal optisch en thermisch design, wat resulteert in een efficiënte oplossing voor het verlichten van sportvelden. Het optisch design is zo gemaakt dat er maximaal licht valt op het veld en minimaal naast het veld, om lichthinder voor omwonenden te voorkomen. Het armatuur bestaat uit meerdere led lichtbronnen die afzonderlijk gericht kunnen worden; dit geeft een homogeen verlicht veld met minimaal schaduw effect.

Flexibele armaturen voor elke infrastructuur

De armaturen van de Lumosa-lampen passen op bestaande infrastructuur, en worden ingesteld om een optimale performance en gebruikersgemak te garanderen. Het armatuur is uitermate geschikt om conventionele armaturen te vervangen op bestaande installaties. De lichtopbrengst, het gewicht en windbelasting zijn dusdanig dat er geen aanpassingen nodig zijn aan elektrische installatie en masten.

Om maximaal voordeel te hebben van de mogelijkheden van ledverlichting, zoals dimmen en op elk gewenst moment aan en uitschakelen van de verlichting, zijn de armaturen voorzien van een intelligent licht management systeem. De communicatie van dit systeem werkt via de bestaande bekabeling.

Bediening via LumosaTouch

LumosaTouch is een interactieve web applicatie, bedoelt om de ledverlichting van velden op een eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke manier aan te sturen.Het systeem is te bedienen via een standaard PC, tablet of smartphone. U ziet in één oogopslag uw gehele park met corresponderende velden door middel van een duidelijke overzichtskaart. Vervolgens heeft u de mogelijkheid door middel van eenvoudige handelingen de verlichting per specifiek veld te regelen. LumosaTouch vormt de ideale aanvulling op Lumosa ledverlichting, waarmee u het maximale uit het systeem kunt halen.

Toepasbaar voor iedere sport

Voetbal, hockey, tennis, handbal, atletiek, honkbal, schaatsen, skiën en jeu de boules zijn nog maar een aantal van de sporten waar de Campo Sportivo voor gebruikt kan worden.